Su Analizleri
Tüm gıdaların işlenmesi, hazırlanması ve üretilmesinde önemli bir rol oynayan su , gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için temel bir role sahiptir. Suyun mikrobiyolojik ve kimyasal analizleri periyodik olarak gerçekleştirilmeli ve yasal mevzuatlara uygunluğu değerlendirilmelidir.
Gerek gıdanın ihtiva ettiği, gerekse gıda prosesinde kullanılan su ağır metaller, zirai ilaçlar gibi toksik etki gösteren kalıntılar içermemeli, bakteri yüklü mevzuatlara uygun olmalıdır.
Kazlıçeşme Laboratuvarları, su kalitesinin belirlenmesinde uzman kadrosu ve deneyimiyle ihtiyaçlarınıza uygun çözümler sağlar.
Su Analizleri Deney Tablosu
Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd) Analizi AAS Metodu
İşletme İçi Metot- “AY-KL-042” (EPA Method 1637 modifiye edilmiştir)
1000 mL
Demir (Fe) Analizi, AAS Metodu
İşletme İçi Metot- “AY-KL-074” (EPA Method 1637 modifiye edilmiştir)
1000 mL
Escherichia coli (E.coli )ve koliform bakteri sayımı (membran filtrasyon tekniği)
TS EN ISO 9308-1
500 mL
Fecal Enterokokların aranması (membran filtrasyon tekniği)
TS EN ISO 7899-2
500 mL
22C ve 36C’de Koloni Sayımı
TS EN ISO 6222
500 mL
Sertlik
SM 2340
1000 mL
Serbest Klor
SM 4500
1000 mL
Elektriksel İletkenlik
TS 9748
1000 mL
pH
TS 10523
1000 mL
Nitrat Tayini
SM 4500 B
1000 mL
Nitrit Miktarı Tayini
SM 4500 NO2–B
1000 mL
Amonyum Miktarı Tayini
TS 7159
1000 mL
Arsenik (As) Tayini
İşletme İçi Metot “AY-KL-073” (SM 3114 B)
1000 mL
Civa (Hg) Tayini
İşletme İçi Metot “AY-KL-079” (SM 3112 B)
1000 mL
Bulanıklık
TS 5091 EN ISO 7027
1000 mL
Tat,Koku (organoleptik)
SM 2170 B
1000 mL
Renk
SM 2120 B
1000 mL
Sülfat Miktarı Tayini
SM 4500-SO42- E
1000 mL
Permanganat İndeksi (Oksilenebilirlik Tayini)
TS 688 EN ISO 8467
1000 mL